Depigmentarea cearcănelor: ce soluții există?

Depigmentarea cearcănelor este una dintre cele mai solicitate proceduri estetice. Și nu este de mirare, dat fiind te poate ajuta scapi de zonele întunecate inestetice din jurul ochilor, iar asta îți și șterge automat câțiva ani de pe chip. Există câteva metode prin care se poate face depigmentarea cearcănelor în clinica Dr. Leventer DermatoEstetică. Te invităm le descoperi.

De ce apar cearcănele? 

Ai observat că ai cearcăne, mai exact un fel de inflamare a pielii din jurul pleoapelor inferioare, care de multe ori este însoțită de o accentuare a zonei șanțului lacrimal, hiperpigmentare și aspectul nedorit de „pungi sub ochi”? Dacă da, atunci poți beneficia din plin de procedurile de depigmentare a cearcănelor.  

La originea apariției cearcănelor ochilor stau mai multe cauze. Procesul firesc de îmbătrânire, subţierea pielii, ereditatea și, mai ales, oboseala sunt cauzele principale ale cearcănelor, pentru care pacienții caută, de obicei, tratamentele de depigmentare. Cearcănele mai pot să apară și din alte motive, ca de exemplu pe fondul unor alergii, în urma supraexpunerii la soare sau ca rezultat al deshidratării.  

Cearcănele nu discriminează pe motive de gen, deci sunt întâlnite deopotrivă la femei și bărbați. De asemenea, toate tipurile de piele pot prezenta cearcăne, dar acestea sunt mai frecvente la: 

 • persoanele în vârstă; 
 • persoanele cu antecedente familiale de cearcăne sub ochi; 
 • persoanele cu tonuri de piele mai închise la culoare. 

De obicei, cearcănele nu reprezintă un semn al unei probleme medicale, însă pot fi un motiv de îngrijorare apărut din rațiuni estetice. Oricare ar fi motivele care le determină, specialiștii în estetică sunt de părere că procedurile de depigmentare a cearcănelor merită încercate.   

Tratamentele de depigmentare ale cearcănelor variază de la remedii casnice, cum ar fi compresele reci, până la proceduri medicale ca depigmenarea cearcănelor cu laser și procedurile minim-invazive precum mezoterapia și fillerele cu acid hialuronic.  

Opțiuni de tratament pentru depigmentarea cearcănelor 

Tratamentul sau depigmentarea cearcănelor se poate face prin mai multe metode. În general, opțiunile de depigmentare a cearcănelor pot include:  

 • Creme topice și agenți de albire: cremele topice cu substanţe active, cum ar fi vitamina C, și agenții de albire pot ajuta în amelioararea aspectului zonelor întunecate de sub ochi. 
 • Peelinguri chimice: peelingurile chimice sunt foarte eficiente deoarece utilizează alfa-hidroxiacizi pentru a stimula exfolierea pielii şi depigmentarea cearcănelor. 
 • Depigmentarea cearcănelor cu laser: procedurile cu laser pot ajuta la eliminarea pigmentului, refacerea suprafeței pielii din jurul ochilor și oferă un aspect de rejuvenare 
 • Fillerele dermice: injecțiile cu substanțe precum acidul hialuronic pot crește volumul și pot ajuta la netezirea pielii și la depigmentarea cearcănelor. 
 • Chirurgia pleoapelor (blefaroplastia): în cadrul unei procedurii numite blefaroplastie, excesul de grăsime și de piele este îndepărtat din zona ochilor și, astfel, se îmbunătățește estetica ochilor. 
 • Injecții cu plasmă bogată în trombocite (PRP): aceste injecții pot repara pielea din jurul ochilor, pot accelera producția de colagen din piele. 
 • Microneedling: procedura de rejuvenare cu micro-ace este eficientă, din mai multe puncte de vedere, putând fi folosită cu succes și în depigmentarea cearcănelor. 

Depigmentarea cearcănelor la Dr. Leventer Dermato-Estetică 

În clinica Dr. Leventer Estetică din București (str. Herăstrău nr. 9), depigmentarea cearcănelor se realizează prin următoarele metode.  

 • Injectări cu Acid Hialuronic Redensity

Acidul hialuronic este vestit pentru efectele sale benefice în soluționarea problemelor pielii, printre care și depigmentarea cearcănelor. Această substanță se găsește, în mod natural, în corpul uman și foarte mult în piele, ajutând în hidratarea țesuturilor.  

La Dr. Leventer Dermato-Estetică, una dintre procedurile foarte eficiente de depigmentare a cearcănelor este este injectarea cu Acid Hialuronic Redensity. Această metodă minim-invazivă are rol de umplere și conferă luminozitate și uniformizare a culorii pielii. Redensity netezește și depigmentează cearcănele. 

 • Mezoterapie fracționată/microneedling pentru depigmentarea cearcănelor

Pentru îmbunătățirea aspectului din jurul ochilor și depigmentarea cearcănelor se mai poate folosi mezoterapia fracționată, cunoscută și sub denumirea de microneedling. Acest tip de terapie folosesc micro-ace, cu ajutorul cărora se stimulează natural producția de colagen în piele.  

La Dr. Leventer Estetică folosim microneedling-ul cu Dermapen 4, care ameliorează ridurile fine, uniformizează și atenuează aspectul de cearcăne. Procedura funcționează în trei moduri:  

 • Micro-acele stimulează mecanismul pielii de a a se autoreface, formând colagen. În acest fel, pielea se regenerează natural. Metoda poate fi folosită și pe piele sensibilă precum cea din jurul ochilor.  
 • Pielea poate fi hrănită cu un amestec benefic de substanțe active (vitamine, minerale, oligoelemente, acid hialuronic), ceea ce sporește eficiența tratamentului.  
 • Neoangiogeneza: se produce formarea de vase de sânge noi și, astfel, pielea este alimentată mai bine cu oxigen. 

Vrei să scapi de cearcăne? Fă-ți o programare la Dr. Leventer Estetică și află care este cea mai bună soluție de depigmentare a cearcănelor pentru tine.