Peeling-ul chimic: un nou început pentru piele 

Peeling-ul chimic poate fi soluția de încredere pentru persoanele care sunt în căutarea unei proceduri dermatologice eficiente, cu efecte de rejuvenare și îmbunătățire a esteticii pielii. Specialiștii Dr. Leventer Dermato-Estetică explică în ce moduri se realizează și cum poate să ajuta peeling-ul chimic la obținerea unui ten frumos și strălucitor.  

Ce rol are peeling-ul chimic?

Un lucru este cert: nu poți da timpul înapoi, dar cu siguranță poți să anulezi o parte din ce a făcut timpul cu pielea ta prin ajutorul peeling-ului chimic.

Peeling-urile chimice îți oferă o alternativă nonchirurgicală de revitalizare a tenului. În plus, sunt ideale toamna și în sezonul rece, deoarece se recomandă evitarea expunerii la soare puternic după un peeling chimic.

În timpul peeling-ului chimic, se aplică o soluție chimică pe piele care provoacă o exfoliere forțată a straturilor exterioare deteriorate ale pielii. Acestea se desprind în cele din urmă, lăsând loc să se formeze alte straturi de piele . Noua piele este, de obicei, mai netedă, cu mai puține riduri, cu un aspect uniform și luminos.

La Dr. Leventer Dermeto-Estetică, specialiștii noștri sunt antrenați în evaluarea corespunzătoare a pielii tale și în efectuarea unor peeling-uri chimice personalizate, adaptate nevoilor specifice ale pielii tale.

Cum se realizează peeling-ul chimic 

Peeling-ul chimic se realizează în cabinetul unui dermatolog autorizat. Pielea este curățată temeinic pentru a elimina impuritățile și excesul de sebum, iar ochii și părul sunt protejate. Apoi, se aplică o soluție chimică (de ex: acid glicolic, tricloracetic, salicilic, lactic sau mandelic). Aceste soluții acide pătrund la adâncimi diferite în piele și provoacă exfolierea straturilor pielii .  

Există trei tipuri principale de peeling chimic, fiecare cu caracteristici și rezultate specifice, toate disponibile la Dr. Leventer Centre. 

 • Peeling chimic superficial. Acest tip de peeling atinge doar stratul cornos, cel mai superficial stratal pielii, determinând o exfoliere discretă pe durata a 5-7 zile.
 • Peeling chimic mediu. Acest tip de peeling chimic pătrunde în profunzimea epidermului până la joncțiunea cu dermul. Rezultatele încep să fie evidente în circa 6 zile de exfoliere.
 • Peeling profund. Tratamentele cu peeling chimic profund pătrund în dermul superficial și profund al pielii, determinând o exfoliere mai puternică și mai rapidă.

Ce probleme ale pielii poate să amelioreze peeling-ul chimic 

Compoziția personalizată folosită în peeling-ul chimic este alcătuită din concentrații controlate de diverși acizi și retinoizi cu efect de exfoliere. Aceste soluții pot fi formulate în diferite concentrații pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii. 

Peeling-ul chimic este adesea aplicat pe față, gât sau mâini și poate contribui la reducerea sau ameliorarea următoarelor aspecte: 

 • Ridurilorfine din jurul ochilor și gurii 
 • Ridurilor cauzate de expunerea la soare, îmbătrânire sau factori genetici 
 • Anumite tipuri de acnee 
 • Cicatricile superficiale 
 • Petele pigmentare determinate de soare sau de inflamații ale pielii(pistrui, pete hiperpigmentare) 
 • Leziunilor scuamoase precanceroase numite keratoze actinică 
 • Pielea aspră, ternă, fără luminozitate  
 • Petele hiperpigmentate (melasma) cauzate de sarcină sau de utilizarea medicamentelor contraceptive 

Cu toate acestea, peeling-ul chimic nu este soluția optimă pentru tratarea problemelor precum hiperlaxitatea pielii, cicatricile hipertrofice sau ridurile adânci. În aceste cazuri, există alte proceduri mai potrivite pentru rejuvenarea tenului. 

Peeling chimic: beneficii 

Iată la ce te poți aștepta în urma unui peeling chimic: 

 • Piele mai luminoasă, revitalizată și rejuvenată 
 • Uniformizarea texturii și a tonusul pielii 
 • Diminuarea liniilor fine și a ridurilor 
 • Piele fermă, netedă și hidratată 
 • Ameliorarea petelor pigmentare 
 • Reducerea inflamației și a erupțiilor cauzate de acnee  

De ce să alegi Dr. Leventer Dermato-Estetică

Centrat în jurul pacientului

Un nou concept, creat în jurul pacientului, pentru prezervarea și reînnoirea frumuseții naturale, cu un aspect echilibrat și discret.

Echipă de specialiști

Medici experți în dermato-estetică și chirurgie estetică, antrenați în tratamente anti-aging, de rejuvenare facială și corporală de ultimă oră.

Echipamente de generație nouă

Echipamente medicale și cosmetice performante, cu tehnologii inovative.

Stare de bine

Consultant personal, SkinBar, experiență ambientală.

Este peeling-ul chimic potrivit pentru pielea ta? 

Peeling-urile superficiale sunt în general potrivite pentru orice tip de piele, dar este esențial să ții cont de tipul tău de ten. Dacă ai un ten mai închis, există riscul de apariție a unei intensificări de culoare pielii după tratament, cunoscută sub numele de hiperpigmentare postinflamatorie.  

Totodată, este indicat să abordezi cu precauție peeling-ul chimic dacă: 

 • Ai un istoric de cicatrici cutanate anormale. 
 • Suferi de alte afecțiuni ale pielii sau urmezi tratamente care îți sensibiliează pielea. 
 • Nu te poți proteja de soare pentru perioada de vindecare. 
 • Nu poți evita expunerea la soare pe perioada de vindecare. 

Procesul de recuperare după peeling chimic  

În mod obișnuit, zilele trei și patru după tratament sunt cele mai dificile. În această perioadă, pielea se cojește intens. Evită să atingi fața și folosește un gel de spălare blând, cu apă călduță și cremă hidratantă. 

După aproximativ o săptămână de la peeling-ul chimic, umflarea, roșeața și cojirea se reduc. În cazul peeling-ului mediu sau adânc, după două săptămâni, pielea revine la normal, cu o ușoară roșeață pe care o poți acoperi cu machiaj. 

Urmărește cu strictețe instrucțiunile post-tratament date de specialist și folosește mereu protecție solară. Evită soarele timp de cel puțin 6 săptămâni și optează pentru produse de curățare și machiaj blânde. 

Dorești o piele strălucitoare și sănătoasă? Echipa noastră de experți în dermatologie și estetică te așteaptă cu nerăbdare la Dr. Leventer Dermato-Estetică pentru a descoperi secretul unui ten perfect! Cu o simplă programare, vom descoperi împreună tipul de peeling chimic ideal pentru tine