Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță naturală care se găsește în corpul uman. Pielea, țesutul conjunctiv și ochii conțin cele mai mari cantități din această substanță – pielea conține mai mult de jumătate din tot acidul hialuronic din organism. Funcția principală a substanței este de a reține apa în corp, ceea ce duce la menținerea țesuturilor corpului hidratate.

Ca substanță folosită în dermato-estetică, în tratamente faciale, acidul hialuronic poate îmbunătăți și aspectul cercurilor întunecate de sub ochi, mai exact a cearcănelor, printre multe alte efecte benefice, precum aspectul mai odihnit al chipului. Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic este o procedură care hidratează pielea, astfel încât vasele de sânge și culoarea întunecată a cearcănelor să nu mai fie la fel de vizibile. Folosirea acidul hialuronic pentru umplerea cearcănelor este o procedură populară la Centrul de Estetică Dr. Leventer și datorită faptului că, în urma injectării, spre deosebire de alte forme de tratament, zona de sub ochi este mai puțin umflată.

Pentru cine este indicată procedura de umplere cearcăne cu acid hialuronic

Procesul natural de îmbătrânire provoacă o scădere a producției naturale de acid hialuronic în corp, ceea ce duce la pierderea elasticității și fermității. Procedura de umplere a cearcănelor cu acid hialuronic este recomandată persoanelor care se confruntă cu cercuri întunecate sub ochi, laxitatea pielii și riduri, efecte specifice cearcănelor, provocate de îmbătrânire, stres sau oboseală. Injectarea de acid hialuronic în zona cearcănelor oferă volum zonei, ducând la dispariția cercurilor colorate din zona ochilor. 

Procedura de injectare de acid hialuronic în cearcăne

Tratamentul de umplere cearcăne cu acid hialuronic este unul minim-invaziv, simplu și rapid. Procedura se realizează în cabinetul de consultație, după evaluarea cearcănelor și stabilirea dozei adecvate de acid care trebuie injectată. La Centrul de Estetică Dr. Leventer, umplerea cearcănelor cu acid hialuronic se face cu ajutorul unor microcanule, care ajută la reducerea inflamației ulterioare. Procedura nu necesită anestezie, dar, în cazul pacienților sensibili la durere, aplicăm o cremă anestezică pentru a reduce disconfortul. Umplerea cearcănelor se face printr-o mică înțepătură (incizie) la nivelul obrazului, prin care este inserată microcanula care ajunge în șanțul lacrimal. Acidul hialuronic este eliberat pe măsură ce canula este extrasă. 

În urma tratamentului de umplere cearcăne, pacientul poate să își reia imediat activitățile normale, însă fără să se expună, câteva zile, la temperaturi ridicate (saună, băi fierbinți) sau la soare. De asemenea, este indicat să nu se supună altor tratamente cosmetice precum microdermabraziune, peeling chimic sau radiofrecvență.

De ce să alegi Dr. Leventer Dermato-Estetică

Centrat în jurul pacientului

Un nou concept, creat în jurul pacientului, pentru prezervarea și reînnoirea frumuseții naturale, cu un aspect echilibrat și discret.

Echipă de specialiști

Medici experți în dermato-estetică și chirurgie estetică, antrenați în tratamente anti-aging, de rejuvenare facială și corporală de ultimă oră.

Echipamente de generație nouă

Echipamente medicale și cosmetice performante, cu tehnologii inovative.

Stare de bine

Consultant personal, SkinBar, experiență ambientală.

Beneficiile acidului hialuronic pentru cearcăne

Tratamentul de umplere cearcăne cu acid hialuronic are multe beneficii și este unul popular, redând feței un aspect natural și sănătos. Principalele beneficii pe care le aduce sunt:

  • Refacerea volumului pierdut
  • Hidratarea în profunzime a zonei cearcănelor 
  • Redarea culorii naturale a pielii.

Efectul tratamentului de umplere cearcăne cu acid hialuronic durează între 6-12 luni, în funcție de caracteristicile fiecărui pacient. Pentru că acidul hialuronic este un ingredient activ care, în timp, este absorbit de organism, vor fi necesare sesiuni de mentenanță, pentru a menține efectele procedurii.