Microneedling cu Dermapen 4

Tratamentul cu Dermapen 4 este un tratament dermato-cosmetic de microneedling sau, cum mai este cunoscut, terapie de inducere a colagenului. Procedura de microneedling cu Dermapen 4 realizată la Dr. Leventer Dermato-Estetică ajută la procesul de rejuvenare/regenerare a pielii, prin stimularea producerii de colagen.

Procedura de microneedling cu Dermapen 4 

Dermapen 4 este un aparat medical modern, care permite realizarea procedurii de microneedling într-un mod non-invaziv, prin înțepături repetate cu ace foarte fine. Dispozitivul seamănă cu un stilou și execută micro-perforații ale pielii, similare cu niște canale, la adâncimi diferite și cu o viteză reglabilă, prin care sunt inserate substanțe nutritive. Astfel, celulele din jurul canulelor preiau și traduc informația de perforare ca pe un stimul și declanșează procesul de generare a noi fibre de colagen și elastină. Astfel, pielea este regenerată, tratamentul cu Dermapen 4 stimulând procesul natural de vindecare a pielii.

Cum se desfășoară?

Procedura de microneedling cu Dermapen 4 este aplicată în urma unei discuții cu medicul dermato-estetician, după expunerea nevoilor și așteptărilor pacientului și informațiilor medicale furnizate de specialist.

În ziua procedurii, pacientului i se va aplica o cremă anestezică în zona tratată (față, gât, decolteu, mâini, sau o anumită zonă cu cicatrici), procedura cu Dermapen 4 durând câteva minute, după efectul anestezic. Dispozitivul este folosit în mai multe direcții pe piele, acele fiind activate la o vibrație înaltă, realizând mici înțepături care se închid de la sine la finalul procedurii, când este aplicată o mască de față cu efect calmant. 

Înțepăturile produc microsângerări care declanșează procesul de autovindecare a pielii și eliberarea unor factori de creștere – derivați din trombocite, ai fibroblastelor sau cei transformatori α și β. Toate aceste procese facilitează producția de colagen, care oferă aspectul de rejuvenare a pielii. Microneedlingul cu dispozitivul Dermapen activează funcția naturală de auto-întinerire a pielii. Microleziunile provocate de tratament permit ingredientelor active din cremele topice să pătrundă mai adânc și stimulează producția de colagen pe măsură ce pielea se vindecă. Se formează un strat nou al pielii, cu un aspect mai întinerit.

Microneedling cu Dermapen 4 nu necesită o perioadă de recuperare. Singurul efect este înroșirea pielii, care durează maxim 24 de ore. 

De ce să alegi Dr. Leventer Dermato-Estetică

Centrat în jurul pacientului

Un nou concept, creat în jurul pacientului, pentru prezervarea și reînnoirea frumuseții naturale, cu un aspect echilibrat și discret.

Echipă de specialiști

Medici experți în dermato-estetică și chirurgie estetică, antrenați în tratamente anti-aging, de rejuvenare facială și corporală de ultimă oră.

Echipamente de generație nouă

Echipamente medicale și cosmetice performante, cu tehnologii inovative.

Stare de bine

Consultant personal, SkinBar, experiență ambientală.

Câte ședințe de Dermapen 4 sunt necesare?

Numărul ședințelor de microneedling Dermapen 4 diferă în funcție de zona tratată și de complexitatea tratamentului. 

În principiu se recomandă 3-8 ședințe la interval de 2-4 săptămâni. Pentru rejuvenare sunt necesare 4-6 ședințe, la un interval de 2-4 săptămâni, iar pentru cicatrici, vergeturi sau piele lipsită de tonus sunt necesare 6-8 ședințe sau chiar mai multe, în funcție de particularitățile fiecărei persoane, la un interval de 4-6 săptămâni. Planul de tratament Dermapen 4 și numărul ședințelor necesare se vor stabili în urma consultației de dermato-estetică.

Când este recomandată procedura?

Tratamentul microneedling Dermapen 4 este recomandată tuturor tipurilor de piele și poate fi aplicat cu succes pe întregul corp: pe scalp, atunci când apare alopecia, pe față, gât, decolteu, mâini, ochi, cearcane sau buze, dar și pe zone mai extinse, în cazul vergeturilor și a pielii lipsite de tonus. Astfel, microneedling cu Dermapen 4 ajută în afecțiuni precum:

  • Acnee/pori dilatați
  • Cicatrici
  • Keratoză pilară
  • Pete pigmentare
  • Riduri fine 
  • Alopecie
  • Cuperoză 
  • Vergeturi
  • Dilatații ale vaselor mici de sânge de la nivelul nasului sau obrajilor

În urma tratamentului cu Dermapen 4, pielea devine mai elastică, mai fermă și va avea mai mult tonus. Rezultatele sunt vizibile după primele 3-6 ședințe, iar aspectul va continua să se îmbunătățească în lunile de după tratament.